OMLETA
Ingrediente
- 3 oua
- 50 g jambon
- 50 g emmentaler
- 30 g unt
- sare si piper dupa gust
Optional:
- fistic tocat
- microplante
Haideți să preparăm împreună, cu zâmbetul pe buze, cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă de omletă franțuzească.
Pasul 1. Alege trei ouă, neapărat proaspete, și spală-le bine. Bate-le folosind un tel ori mixer, sau, și mai bine, furculița, dacă ești priceput. Pentru reușita omletei, ouăle nu trebuie să fie reci, deci este bine să le scoți din vreme din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Pasul 2. Asezonează-le după cum îți place, cu sare, piper sau, de ce nu, cu pudră de chilli sau usturoi pentru un plus de gust.
Pasul 3. Separat, încălzește o tigaie în care să topești untul.
Pasul 4. După ce acesta se va topi, ai grijă să ajungă în mod cât mai egal pe toată suprafața tigăii, pentru o coacere uniformă.
Pasul 5. Când untul s-a clarifiat, adaugă cu grijă în tigaie ouăle bătute în prealabil. Folosește o spatulă pentru a le amesteca, având grijă ca marginile omletei să fie dezlipite de tigaie.
Pasul 6. După ce omleta s-a închegat, adaugă jambonul și emmentalerul și începe să o rulezi încet, începând cu partea dinspre mâner.
Pasul 7. Scoate-o pe o farfurie și, pentru un plus de savoare, asezonează cu fistic mărunțit și microplante. Astfel, omleta nu va fi numai gustoasă, ci și aspectuoasă.
Este o omletă cu rețetă simplă, dar secretul succesului ei vine din grija cu care îți alegi ingredientele.