Pască cu smântână – fără brânză de la Chef Radu Darie

Pască cu smântână

Ingrediente

  • 1 kg smântână grasă (minim 30% grăsime)
  • 8 gălbenușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 linguri de făină
  • un praf de sare
  • 4 albușuri
  • puțin zahăr tos, după gust, pentru baterea albușurilor
  • puțin unt, pentru uns forma în care se va pune aluatul de pască
  • lichior amaretto, pentru hidratat stafidele
  • stafide albe sau negre, după preferință

Mod de preparare

Pasul 1. Se lasă stafidele la hidratat în lichior amaretto, timp de o oră, și se cerne făina.

Pasul 2. Se pregătește aluatul: se amestecă până la omogenizare smântâna cu cele 8 gălbenușuri, zahărul pudră, zahărul vanilat și praful de sare.

Pasul 3. Se adaugă, apoi, făina cernută, puțin câte puțin, și se amestecă din nou.

Pasul 4. Într-un vas separat, se mixează cele patru albușuri cu zahărul tos, până când se întăresc și bezeaua devine lucioasă.

Pasul 5. Aceasta se încorporează în compoziție cu ajutorul unei spatule, amestecând cu mișcări de la fundul vasului către suprafață, fără a insista prea mult, doar atât cât aluatul să fie omogen.

Pasul 6. Se adaugă stafidele hidratate.

Pasul 7. Se unge bine cu unt o formă pentru cuptor, se toarnă compoziția și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. În funcție de cuptor, temperatura de coacere poate fi scăzută la 150 de grade, să nu se ardă.

Pasul 8. Când s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească, apoi se scoate pe un grătar și, după răcirea completă, se poate servi.

Share