Sendviș cu ceafă de porc, pesto și cheddar
Ingrediente
- 150 g ceafă de porc
- 30 g pesto de busuioc
- 30 ml ulei de măsline extravirgin
- 50 g ardei capia, tocat
- 2 felii de pâine țărănească
- 2 linguri de muștar cu miere
- 1 jumătate de legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- 1 jumătate de ceapă verde, tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură de miere
- 50 g cheddar
- 1 lingură de boia afumată
- 1 lingură de pudră de usturoi
- 50 g parmezan sau pecorino
- 2 căței de usturoi
- 50 g muguri de pin
- 70 ml ulei de măsline extravirgin
- 100 g frunze de busuioc
Mod de preparare
Pasul 1. Se combină într-un bol boiaua afumată, usturoiul și uleiul de măsline.
Pasul 2. Ceafa de porc se crestează ușor în romburi, cu un cuțit bine ascuțit și se unge bine cu această marinadă, pe toate părțile, masând carnea cu mâinile. Se introduce la frigider pentru cel puțin o oră.
Pasul 3. Între timp, se topește cheddarul într-o crăticioară, pe foc mic, și se prepară salsa, amestecând într-un vas uleiul de măsline, ceapa verde, pătrunjelul, ardeiul capia și mierea.
Pasul 4. Cele două felii de pâine țărănească se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rumenesc în tigaie până devin aurii.
Pasul 5. Ceafa de porc este lăsată pe grill sau grătar câte 3 minute pe fiecare parte, iar apoi în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 15 minute.
Pasul 6. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească maximum 10 minute, după care poate fi tăiată în bastonașe de 2-3 cm.
Pasul 7. Se prepară pestoul, punând toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixându-le până se obține o pastă cremoasă.
Pasul 8. O felie de pâine se unge cu pesto, iar pe cealaltă se întinde muștar cu miere.
Pasul 9. Pe una din ele se adaugă bucățile de ceafă de porc, apoi salsa, iar la final cheddarul topit.
Pasul 10. Se introduce acest sendviș cu ceafă de porc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 10 minute, după care se servește, adăugând încă puțină salsa.