Supă cremă de morcovi și creveți, by Chef Radu Darie

Supă cremă de morcovi și creveți

Ingrediente

  • 1 kg de morcovi
  • 100 g de unt
  • 3 bucăți de creveți
  • 50 g de fulgi de cocos
  • 200 ml de lapte de cocos
  • 30 g de fistic
  • coajă de lime

Mod de preparare

Pasul 1. În primul rând, trebuie să te asiguri că ai curățat corespunzător creveții. Cochiliile se caramelizează cu 20 g de unt, iar apoi le vei stinge cu apă sau coniac, după bunul plac. Lasă cochiliile 10-15 minute în amestecul creat, iar apoi strecoară compoziția cu ajutorul unei site fine.

Pasul 2. Este timpul să speli bine morcovii și apoi îi poți curăța. Taie morcovii în bucăți mici, în stil rondele. Și aceștia se caramelizează în 50 g de unt.

Pasul 3. Adaugă laptele de cocos și lasă morcovii să fiarbă încet.

Pasul 4. Cu ajutorul unui blender, vei omogeniza morcovii cu laptele de cocos împreună cu supa din cochilii. Mixează totul folosind și 10-20 g de unt rece. Vei obține astfel o textură fină și un gust deosebit.

Pasul 5. Trage rapid creveții la tigaie cu puțin unt, ulei de măsline și coajă de lime.

Pasul 6. Pune supa într-o farfurie adâncă. Adaugă fulgii de cocos, fisticul și, bineînțeles, creveții.

Gata, ai un plating și o supă de morcovi grozavă!

Share